Takarbete

Planerar du att lägga nytt tak i Växjö är den smartaste idéen att kontakta oss och ta hjälp en professionell takläggare.

Därför vill vi att du kontaktar oss, vi finns lokalt i Växjö och vi kan hjälpa dig att få den bästa och säkraste takarbeten för din bostad i Växjö. Vi skickar gärna ut en offert till dig för din takarbete i Växjö. Det är första steget för vårt framtida samarbete. Vi kan hjälpa dig kalkylera vad som är bäst för din fastighet, bostad eller utbyggnad i Växjö. Takarbete kräver en hel del kompetens och våra takläggare med lång erfarenhet ser till att takarbeten blir noggrant och säkert utfärdad. Din takarbete blir en investering som våra hantverkare säkerhetställer. Expertisen vi erbjuder ger dig garanti att risken för läckage eller att något skulle gå sönder minimeras. Takets uppgift är att skydda huset. Vi arbetar långsiktigt så att ditt tak ska hålla för vårt tuffa nordiska klimat. Regn, vind och snö är något som kräver bra material av god kvalité.

Varför Hagatak?

Miljövänlig utrustning och material

Snabba och pålitliga tjänster

Lokalt familjeföretag

Mer om takarbete

Att lägga tak är en lång process vilket kräver noggrann planering. I Växjö och generellt i Sverige är det klassiska materialet för takpannor tegel, gjort av naturmaterialet lera. Leran bränns till tegelpannor i över tusen grader vilket gör att det kan tolerera stora temperaturvariationer utan att skadas. Tegelpannor finns i flera olika färger och åldras naturligt och kan bli mer än hundra år gammalt. Under pannorna lägger vi läkten som gör att att luft kan cirkulera så att fukt kan släppas ut. I läkten fäster man pannorna. Hur detta görs är beroende på vilka pannor som används och hur din bostad i Växjö är placerad och utsatt för vindar. Underlagstaket är placerat under läkten. Det kan bestå av trä så kallat råspont. Underlagstaket är en funktion som hjälper vattnet som eventuellt kan tränga in under pannorna att rinna av utan att skada din byggnad. Vi jobbar med två olika principer inom underlagstak. Traditionellt sätt med råspont täckt med takpapp vilket ger ett diffusiontätt tak. Det innebär att taket är tätt inifrån och ut. Ett mer modernt sätt är kallat diffusionsöppet underlagstak som är i form av en duk vilket läggs på råsponten eller direkt på takstolarna. Det diffusionsöppna taket kan släppa ut fukt från insidan och det minimerar risken för fuktskador. För att taket ska bli tätt och snyggt krävs det specialpannor som fungerar som olika kantdelar av taket. Dessa pannor är till exempel, Nockpannor, Grennockar och Gavelpannor. Hållbarheten vid ränndalar och valmnockar är viktig, därför använder vi halvpannor. Betongpannor är också en valmöjlighet. Vill du ha ett mer modernt utseende för din bostad i Växjö kan alternativet vara plåttak eller aluminiumprofiler. Dessa typer av tak ka ge ett unikt uttryck och få ditt hus att sticka ut i Växjö. Det material vi använder köper vi av pålitliga leverantörer som vi har ett gott samarbete med.

Ditt tak i Växjö är också ditt ansvar. Man ansvarar för säkerheten för de personer som befinner sig på taket för att arbeta. Till exempel sotare, antennmontörer och snöskottare. Det gäller också för personer som är på marken nedanför ditt tak. Det är ännu en anledning till varför du ska anlita oss i Växjö för att garantera att ditt tak är säkert för dig och din omgivning. Vi använder endast produkter och material som följer lagen enligt taksäkerhetsprodukter.

Tveka inte ring oss så ser vi till att hjälpa dig med ditt takarabete!