Plåtarbeten

Funderar du på plåt till ditt tak och bostad i Växjö utför våra kunniga och ambitiösa plåtslagare allt från enklare montagearbeten till avancerade plåtslageriarbeten.

Inom plåtarbeten gör vi i Växjö inte bara tak utan behöver du hjälp med bandteckningar, garneringar, plåt till fasader, kassetter, gavelbeslag eller fönsterbläck monterar vi även det. Fördelar med att montera och lägga ett plåttak är att det väger otroligt mycket mindre än tegel till exempel. Ett plåttak i aluminium väger inte mer än 2 kg per m2 och en stålplåt cirka 5-7 kg per m2. Konkurrensen inom plåtarbetes tillverkning är idag stor och fabrikanterna tävlar om att tillverka så tunn plåt som möjligt. Förmånen med plåttak är att dels underlättas upplastningen och dels kan en enklare och därmed billigare takkonstruktion ofta accepteras.

Har du skamfilat papptak och vid renovering vill ersätta detta med plåttak, kan vi i de flesta fall lägga plåttaket direkt på. Du behöver inte ens byta underlaget. Detta alternativet ger en mindre renoveringkostnad och fungerar precis lika bra. Moderna plåttak är idag uppbyggda av ett flertal olika materialskikt kring stommen av stål eller aluminium. Skikten fungerar som ett skydd för metallen. Men trots detta kan metallen ändå komma till skada. Därför använder vi lämpligt fästelement av aluminium, rostfritt eller galvaniserat stål för att skydda. För att förhindra att stålplåten ska rosta används takplåt som är galvaniserad och lackerad. Skyddslacken som används har stor motståndskraft och kulören blir densamma under normala förhållanden.

Varför Hagatak?

Miljövänlig utrustning och material

Snabba och pålitliga tjänster

Lokalt familjeföretag

Mer om plåtarbeten

Yttertak fungerar som ett skydd för hela bostaden, byggnaden eller fastigheten vilket innebär god kvalité är obligatoriskt för att kunna skydda mot det nordiska klimat vi lever i. Taket ska tåla påfrestningar som starka vindar, hårt regn, vinterkyla och sommarhetta. Därför samarbetar vi med ett av Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden, Plannja. Deras stålplåt som valsas till tunnplåt som vi, i Växjö, monterar ger byggnaden ett säkert och snyggt utseende. Det finns stor valmöjlighet inom stålplåts produkter. Profiler i stål och aluminium täcker taklutningar från 3,6 grader och uppåt. Smala moderna profiler finns flertal olika färger vilket ger ett unikt uttryck för ditt hus. Montering av takplåt som på ena sidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv, döljs av nästa plåt och ger inga synliga skruvar. Ett klassiskt pannplåt som väl smälter in med släta fasader, stora fönster och linjespel av trä och metall. Det finns alltså många alternativ som vi gladeligen hjälper till med när du vill montera ditt nya plåtarbete i Växjö.

Tveka inte ring oss så ser vi till att hjälpa dig med plåtarbeten!