Känner du att det är dags att göra miljön en tjänst i samband med takarbete och dessutom spara pengar på elräkningen tack vare egenproducerad energi? I så fall har läget aldrig varit bättre, eftersom tekniken för solceller och solpannor verkligen har mognat på senare år. Nu är de mer effektiva och prisvärda än någonsin tidigare. Vi erbjuder en tjänst som garanterar certifierade produkter som inte bara håller vad de lovar, utan också ser riktigt bra ut när de blivit installerade. Alltså behöver du inte längre kompromissa mellan ett vackert tak och solenergi till din fastighet. Varför inte satsa på båda två? Kontakta oss på Hagatak när du är redo att bli en av de många nöjda kunder som upptäckt fördelarna med att ta tillvara på solen!

Effektiva svenska solceller från Windon

Ska du installera solceller måste du satsa på kvalitet och på produkter som är anpassade för vårt nordiska klimat. De solceller som produceras av utländska tillverkare för sydliga breddgrader har ibland paneler som kan få problem med hållbarheten, inte minst i sträng vinterkyla, som kan leda till frostsprängningar. Ett annat problem är att när solstrålningen är starkare behöver inte verkansgraden vara lika hög, men i Sverige är vi inte lika bortskämda med stark sol och vill att solpanelerna verkligen ska producera så mycket el som möjligt. Vi använder oss av solceller från Windon, tillverkade i Sverige för våra svenska förhållanden. De är certifierade, vilket innebär att de är noggrant testade och uppfyller höga krav gällande hållfasthet, elsäkerhet och brandklassning. När de dessutom är tillverkade med den senaste tekniken och med Sverige som ursprungsland så kan man vara säker på att även kvaliteten är hög.

Vad som gör Windons solceller unika är kombinationen av god energiavkastning och lång livslängd. Materialen är omsorgsfullt utvalda och även miljöaspekter har vägts in genom att i största möjliga mån välja närproducerat. De klarar även den strängaste svenska vintern och är anpassade för att undvika vattenansamling i den starka aluminium-ramen som dessutom klarar extrema snömängder. Hagatak ger dig chansen att installera dessa fantastiska svenska solceller till ett förmånligt pris.

Elegant solpanna från Nyedal Solenergi

För ett vackert utseende på fastigheten med lika bra skydd som ett traditionellt tak kan du välja att installera en så kallad solpanna. Nyedal Solenergi har tagit fram en produkt som är otroligt estetiskt tilltalande, samtidigt som den har en av marknadens bästa värden när det gäller effekt per kvadratmeter (över 150 W). Lösningen ser väldigt bra ut visuellt sett, oavsett vilken vinkel man står i när man tittar på fastigheten. Denna moderna teknik följer samma standard som har setts i Sverige för betongpannor eller tegelpannor. Inget extra bygglov, ramverk eller tilläggskomponent krävs i de allra flesta fall. Solpannor utnyttjar en särskild matt ytbehandling som matchar just vanligt tegel och andra populära alternativ som används på den svenska marknaden.

Effektmässigt står sig systemet med solpannor väldigt bra gentemot solcellspaneler. En enskild solpanna kan producera 15 W, vilket per kvadratmeter ger över 150 W. För en standardiserad solpanel är värden som 150 W/m2 vanliga. Det visar att solpannor är en mycket bra lösning för dig som vill ha solenergi på ett modernt sätt med riktigt snygg design. De är också testade för väldigt tuffa svenska klimatförhållanden med allt från snabba temperaturväxlingar, stora snömängder eller kraftiga hagelstormar. Hagatak hjälper dig att installera Nyedal Solenergis högkvalitativa solpannor och ser till att systemet fungerar optimalt. Det ger dig glädjen av egenproducerad ren energi under lång tid framöver.