Funderar du på att göra en takrenovering för din bostad i Växjö, hjälper vi dig att utföra den bästa takrenoveringen för ditt hus och taksituation. Är det fuktigt på vinden eller läcker in vatten ibland? Växer det mossa, som binder fukt och föroreningar på takpannorna? Har du ett plåttak som flagnat eller börjat rosta? Är ditt tak en säkerhetsrisk? Ska du sälja ditt hus i Växjö och vill få ett bättre pris för det? Om svaret är ja, borde du absolut fundera över en renovering av ditt tak.

Väntar du med renoveringen trots att du misstänker skador kommer din renovering bli mer kostsam, därför rekommenderar vi att du hör av dig så fort du misstänker tidigare beskrivna defekter. Som fastighet- och husägare är det viktigt att taket är i gott skick eftersom takets största funktion är att skydda hela fastigheten.

Våra professionella takarbetare gör en inspektion på ditt tak i Växjö för att ta reda på vilka delar av taket som behöver behandlas. Takinspektionen innehåller en grundlig kvalitets granskning på hur taket ser ut generellt och kvalitén på takpannorna. Har du metalltak som du ofta behöver måla om kan alternativet vara att byta till takpannor som har en betydligt längre livstid än metall. Taket andas vilket minimerar risken att kondens bildas. Värdet på huset höjs om du väljer att lägga tegeltak och du slipper oljud vid skarpt regn och hårda vindar. Tegeltak ger också lägre temperatur under heta sommardagar. En besiktning bör också göras både invändigt och utvändigt för att se till att huset inte är drabbat av fukt, läckage eller mögel. En takrenovering är också en investering för din bostad i då värdet på ditt hus i Växjö ökar och det kostar bara en bråkdel av ett totalt takbyte. Yttersidan av taket kan vara i bra skick men underlagstaket är minst lika viktigt. Eller tvärtom. Underlagstaket är nytt men pannorna eller metalltaket behöver en renovering. Isoleringen har en betydande funktion för hela byggnaden. Isoleringsproblem är klassiskt och påverkar inte bara ditt hus utan också hur du lever i ditt hem. En god isolering och lufttäta konstruktioner håller ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren. En ordentlig isolering påverkar också priset på din elräkning. En bra isolering minskar kostsam uppvärmning av huset eller behov av luftkonditionering. Under vintern sätts isoleringen på prov och det är enkelt för dig att se hur välfungerande din isolering verkligen är. Finner du istappar som hänger från takfoten eller fläckar på taket utan snö bevisar det att ditt tak tappar värme. Detta är ett tecken på att isoleringen behöver förbättras eller förnyas. Det mest effektiva sättet att förbättra isoleringen är kombinera isoleringsbyte och en komplett takrenovering.

Enligt lag ska det vara tryggt att gå upp ock vistas på alla tak. Detta gäller även vid en takrenovering. Vi jobbar med trygga takskyddsprodukter så våra hantverkare arbetar utom fara och att ni som befinner er i omgivningen av huset vistas på en trygg arbetsplats. För att ditt tak och din tomt ska fortsätta vara en säker plats erbjuder vi lämpliga säkerhetsprodukter att montera. Säkerhetsprodukterna är i form av stegar som fungerar som viktiga utrymningsvägar vid brand eller snörasskydd som hindrar snö och is att falla ner på personer nedanför.

Försök att kontinuerligt hålla koll på skicket av ditt tak. Det är mer gynnsamt att ständigt hålla taket i gott skick än att göra takrenoveringar när skador redan uppstått. Ett tips är att hålla koll på fästena av taket. Om skruvar sitter löst eller saknas kan vara en början av läckage. Kraftiga förändringar i vädret är ett exempel som kan orsaka detta.